Piparkakut

Ainekset:

  • 130-140 kpl
  • 150 g fariinisokeria tai hienoa sokeria
  • 250 g siirappia
  • 1 tl inkivääriä
  • 3 tl kanelia
  • ½ tl neilikoita
  • 1 tl hienonnettua kardemummaa
  • 150 g voita
  • 1 muna
  • 2 tl soodaa
  • 500 - 600 g vehnäjauhoja
piparkakkutaikina

Valmistus:

  1. Kiehauta siirappi, sokeri ja mausteet kattilassa.
  2. Lisää sooda ja sekoita, kunnes koko seos on vaahtoa.
  3. Pane voi taikinakulhoon ja kaada kuuma seos päälle. Sekoita kunnes voi on sulanut.
  4. Lisää joukkoon muna ja, kun seos on jäähtynyt, vähitellen vehnäjauhot.
  5. Kauli taikina jauhotetulla leivinpöydällä. Käytä mieleisiä piparkakkumuotteja ja tee haluttu määrä piparkakkuja.
  6. Nosta piparkakut pellille ja paista 225 asteisessa uunissa noin 8 minuutin ajan.